tisdag 29 september 2009

Immersion

Som avslutning på festivalen Durga puja/Navratri sänker man ner statyerna i Ganges. Man återbördar idolerna till Gud. Detta sker även efter andra festivaler. Det är i alla fall väldigt festligt att se eftersom de fraktar statyerna på lastbilsflak gnom hela staden innan de sänker ner dem. Det är mycket folk som tittar och musik som strömmar från alla håll och kanter. På ghaten nedanför vår balkong började de rdan tidigt på dagen med att återbörda statyerna till Ganges heliga vatten.



På kvällen efter att vi ätit middag och tittat på två avsnitt av Twin Peaks så fick vi möjligheten att åka båt längs Ganges och gå i land vid huvudghaten för att beskåda paraden ner till vattnet. Att åka båt var ett bra alternativ för det hade nog varit näst intill omöjligt att ta sig fram till fots. Dessutom såg man väldigt mycket från båten av vad som pågick längs stranden. Det var en underbar båttur med blixtar som avlöste varandra på andra sidan floden, musik som strömmade från ghaterna, ljus som speglade sig i vattenytan och på det en underbar feststämning :)

Såhär såg paraden ut med statyerna på lastbilsflak och folk som kastar blomsterkransar till publiken. Jag fick några sycken kastade efter mig och gav en krans till en lite indisk pojke som gick förbi och gärna ville ha den.


Här lägger de ner statyerna under festliga omständigheter...

Det är inte alltid så enkelt eftersom en del statyer är väldigt stora och kräver flera starka människor för att orka flytta dem.
Imorgon väger det mellan att ta tag i studier eller åka till hotellet och bada. Ska nog avvakta och se om vi har någon föreläsning imorgon, men ett dopp i poolen och en dag i solen skulle inte sitta fel ;)

2 kommentarer:

  1. Jodå, när det är soligt och skönt är hösten finfin. Det har det varit nu nu några dagar. Sweet.
    Optikern? Har jag missat nåt? ;) Puss.

    SvaraRadera
  2. Haha. Och så bestämmer du dig för att gå dit när du är i Indien? Bättre sent än aldrig! :D

    SvaraRadera