tisdag 22 september 2009

Djuren i Assi

Som jag tidigare har nämnt så stöter vi på en hel del djur i vårt närområde. Eftersom vi bott här en vecka nu så tänkte jag att det kanske vore dags för en presentation av några av mina närmaste grannar :)

Först ut: Den indiska kon, så klart. Dessa kor är inte bara vita, det finns även bruna, svarta och fläckiga. Dessa trevliga varelser är överallt. I en gränd vi passerar varje dag tror jag det bor ca 10 st kor. Men de finns även överallt på gator, i trafiken och i hus m.m.

Nummer 2: Inte lika trevlig som kon, men ett måste för att det ska kunna bli fler kor: Tjuren. Tjurarna ska man inte gå för nära då de kan få för sig att stångas. Den här speciella tjuren mötte vi i dörren efter att ha käkat frukost på ett café. Tydligen brukar han också käka frukost där...
Nummer 3: Som sagt så bor det apor på vår balkong. Inte bara utanför sovrumsdörren utan också utanför allrummet. Denna apa tyckte det var kul att titta på oss när vi käkade lunch... Dock vågade vi inte bjuda in den...


Nummer 4: Geckoödlorna. De bor i hela vårt hus. Jag har sett åtminstone 2 stycken som huserar i vårt rum. Men de får gärna bo kvar eftersom de äter upp insekter som råkar komma in i vårt rum. Trevliga små ödlor alltså :)


Sist men inte minst 5: Våra yngsta grannar, bortsett från apbarnen: Killingarna. Häromdagen stötte vi på ett nyfött litet bräkande nästan direkt utanför vår ytterdörr. Idag när vi åt frukost hoppade dessa söta små syskon förbi på rad efter sin mamma.

Så detta är våra närmaste grannar. Från att inte vara särskilt van vid djur eftersom jag aldrig haft nåt husdjur, så är det nästan som att bo i ett zoo :) Alla djur bidrar ju självklart till variationen i dofter och det gäller att se sig för var man sätter fötterna. Men det är en stor del av charmen med Indien, att chansa lite och inte vara rädd för lite skit under naglarna. Haha.

2 kommentarer:

  1. Trevliga grannar, men fan va den Apan såg elak ut!

    SvaraRadera
  2. ja håller me figge ja.. riktigt elak såg den ut å vara.. har inte hunnit träffa på dig på msn.. men ja hoppas vi ses där nån da.. skulle va kul å töla lite.. ha de gött. puss

    SvaraRadera