söndag 27 september 2009

Navratri/Durga puja

Klockan 02.45 ringde väckarklockan imorse. Det var dags för Durga puja, eller Navratri som den också kallas. Navratri är en festival som pågår i nio dagar där man bygger ett antal temporära tempel och statyer i gudinnan Durgas ära. Vi hann med åtminstone fem-sex stycken innan gryningen.

Anledningen till att åka mitt i natten var att det dels är mindre folk då än det är på kvällarna som kan vara riktigt trånga, och dels för att det är häftigare att se när det är mörkt med alla lampor som lyser och blinkar :)

Det hela var mycket vackert och man märkte knappt att man var trött. Trötta var vi däremot när vi klockan 07.40 (efter ca en och en halv timmes sömn) skulle upp och ha yoga. Nu känns det lite bättre men behöver nog ta en tupplur sen i eftermiddag innan festen. Hoppar över sol och bad idag i hopp om att kunna hitta en fin panjabi som är lite festligare än de vi redan köpt :)

Här är ett axplock av de statyer och tempel vi tittade på. Enjoy!









2 kommentarer:

  1. Oj va tjusigt...men lite hemsk tid tycker jag...mitt i natten....hmmmm.....då ska man sova som goast ju :)

    SvaraRadera
  2. emilia hälsar att hon älskar dig och att hon saknar dig . hon hoppas att du har det bra. det låter som att du har det bra därborta.fullspeckat schema och många upplevelser. vi vill att det ska vara januari nu så du kommer hem!!! ha det bra och många goa kramar från oss.=)

    SvaraRadera