måndag 5 oktober 2009

The Bad Baba

Igår hände en märklig sak. Killarna hade gjort upp med vår guide/vän/fixare om att de skulle göra en nattlig utflykt till den lilla förbränningsghaten som är i närheten. En förbränningsghat är en trappa vid Ganges där de kremererar människor, inte ett mysigt picnicställe med andra ord men ändå en ganska vanlig plats. Av någon anledning var det bara killarna som fick gå på detta, vilket vi självklart tyckte var lite orättvist.

Efter lite tjat godkändes det att vi följde med mot villkoret att vi "could handle one guy eating another guy". Tydligen så är det något vi tjejer inte kan hantera lika bra som killarna. Men eftersom vi mött detta uttryck ett flertal gånger och aldrig sett någon äta av en annan människa någon av dessa gånger tänkte vi att vi nog kunde vara lugna. Så vi var ett gäng modiga själar som knatade iväg mot förbränningsghaten.

Anledningen till denna utflykt var också lite i skummaste laget. Kort sagt kan man säga att vi var på väg dit för att nätverka. Vi skulle försöka hitta en Baba (en helig man) som kunde hjälpa en i gruppen med hans projekt. Det var dock väldigt viktigt att vi var försiktiga eftersom det kunde vara en "bad baba" som kunde försöka lura oss att ge honom alla våra pengar. Hela förklaringen var mycket förvirrande. Men när vi väl kom fram fanns ingen Baba som kunde ha tid med oss då de förberedde ett nytt bål för någon som verkade ha haft ganska gott om pengar. Så där kunde ju kvällen ha slutat...

...men det gjorde den inte. Vi var ju tvungna att ta oss tillbaka också... Vi började gå längs Ganges men vår vän berättade att han kanske var tvungen att ta en annan väg p.g.a. en "bad uncle" (uncle=auktoritet, i detta fall polisen) som brukar hänga på ghaten och spöa folk. Vi västerlänningar var trygga sa han, men vi följde ändå med en omväg genom några gränder för att undvika "the bad uncle".

Kvällen slutade i alla fall med att vi kom hem helskinnade utan att ha sett vare sig "bad babas" eller "bad uncles". Ett väldigt underligt nattäventyr.

Appropå ingenting så är tiden i Indien väldigt annorlunda från den i Sverige. Har ju utlovat en överraskning (skulle levereras söndag eller måndag), men ni nyfikna läsare får hålla er till tåls tills imorgon (förhoppningsvis inte längre än så). :)

3 kommentarer:

  1. åh spännande.. va händer?? :) hoppas allt e bra.. tröttnat på solen än? :p här e de kallt.. men ja brukar ju ofs frysa lite mer än alla andra så de dröjer nog inte länge innan vinterjackan kommer fram :) ha de gott. puss

    SvaraRadera
  2. Nix, inget mysigt picknickställe du ;)

    SvaraRadera
  3. Har alltid sagt du ska akta dig för stygga farbröder...fortsätt med det gumman. Håller med Gaby om att vinterjackan snart kommer fram...önskar jag var hos dig i solen :)
    Kram kram

    SvaraRadera