tisdag 3 november 2009

Devdiwali och ytterligare ett dopp i Ganga-ji

Igår var det dewdiwali, gudarnas nyår. Dagen började osm vilken dag som helst förutom att det var ovanligt mycket folk på ghaten och i floden. På kvällen däremot så tändes tusentals ljus längs ghaterna. Tydligen är det här mestadels för turisterna men det var ändå väldigt vackert och mysigt. Vi satt på taket på en stor båt och gled nedströms för att se alla ljus. I början var det lite skakigt för det kändes som om båten skulle kantra, men efter ett tag kände vi oss lika trygga som vanligt :)
Såhär vackert var det:


Idag hade jag bestämt att vi skulle bada i Ganges på förmidadgen. Fem tappra själar var vi som satte oss i en båt och åkte över till andra sidan.
Vattnet var varmt och skönt och på andra sidan fanns det sandbotten istället för den lera som jag badade i härom morgonen. Det var väldigt kul att bada:



Och så här nöjd var jag efteråt:


Nu är det snart dags för dagens hindilektion och sen är det dags för ett besök hos silkeshandlaren Shakil :) Billiga sjalar gillar vi!

4 kommentarer:

  1. Gu' va smal du blivit gumman!!!!

    SvaraRadera
  2. ser ut som du har gått ner en hel del i vikt.. lr e de bara en konstig vinkel?? :p ne då.. va de bara du som badade lr?? ser himla lortigt ut.. :p sköt om dig söt. puss å kram!

    SvaraRadera
  3. tänkte på det jag med. du e helt sjukt smal!!! Grattis=)Nu blir det bröllop då?Kram från alla i minsta familjen blom

    SvaraRadera