söndag 15 november 2009

Indisk frukost, barnkalas och bio

I onsdags ville vår ricksha-vän Vijay bjuda på frukost. Jag och tre andra frukostsugna hoppade in i hans ricksha och åkte till ett gatustånd en bra bit från Assi. Där fick vi bröd, grönsaksröra och några orangea sötsliskiga saker. Bortsett från sockerchocken var det en mycket god frukost, om än lite väl kryddig för så tidigt på morgonen.... :)

Senare på eftermiddagen var vi inbjudna på barnkalas på vår favoritrestaurang. Det var en hysterisk upplevelse. Massa indiska människor, två turister och vi. Först fick vi en jättegod grönsakssoppa, sen tårta och sen blev vi sjasade till buffén där massor av mat lades upp på våra tallrikar. Väldigt gott var det men en mycket annorlunda upplevelse. Indiskt kösystem går till så att alla vill fram samtidigt och tränger sig på exakt samma ställe som alla andra. Så kvinnan som sjasat mig till kön från första början kom och knuffade mig i riktning mot restaurangägaren som glatt tog min tallrik och började lasta. Jag tror de tyckte det var ganska kul att vi kom så många. Dock orkade vi inte stanna så länge för det var väldigt varmt och väldigt hysteriskt :)





Här är Videka, det vackra födelsedagsbarnet som fyllde ett. Killen är vår favoritkypare som håller koll på alla våra krångliga specialbeställningar :)

Här är delar av köket. Dagen till ära spelade de hög musik och dansade i brödbaket :)

Torsdagen pluggades det. Inte så mycket som det var tänkt, men ändå :) Kvällen spenderades på en biosalong i andra änden av stan. Vi såg Alladin - Bollywoodvarianten. En trevlig film med lite humor i. Mest humor var det dock i översättningarna från vår indiske vän. Han kom med självklara förklaringar på vad det var som hände i filmen. T.ex: "Han är ond och vill ha all makt över anden" (om den uppenbart onde cirkusdirektören som strävat hela sitt liv efter att få makten över lampan....). "Anden tycker väldigt bra om Aladdin och vill hjälpa honom mot de onda" (efter att anden och Aladdin kramats och de i nästa sekvens börjar planera för att stoppa de onda...)

Efter filmen var det läggdags. Man måste ju vara pigg när man ska äta frukost 06.00 och åka till Bodhgaya :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar