söndag 15 november 2009

Bodhgaya

De senaste två dagarna har tillbringats i Bodhgaya, platsen för Buddhas upplysning. Kl 07.00 i fredags gick bilen. Sex timmar senare var vi framme. Jag kan inte säga så mycket om bilresan eftersom jag sov i stort sett hela vägen.... Vi tog in på första bästa hotell, käkade en väldigt seeeg lunch och sen var det dags att titta på tempel.
Första anhalten var Mahabodhi. Templet som står på den plats där Buddha nådde upplysning. Ni vet, där han satt och mediterade under ett bodhiträd. Just det trädet finns inte kvar, men på exakts samma plats växer ett bodhiträd som är ättling i rakt nedstigande led från det första trädet (enligt Lonely Planet).

Såna här munkar var det självklart överallt. Just dessa satt och lyssnade på det mantra som framfördes av tjugo andra likadana munkar.

Här står jag under det berömda bodhiträdet. Nådde dock ingen upplysning.... :)

Vi tillbringade en hel del i tid i templet och omgivande meditationspark. Väldigt trevlig och mysig plats. Detta gjorde att resten av tempelbesöken hastades igenom: ett Kinesiskt, ett Japanskt och ett Thaitempel. Detta gjorde dock inte så mycket eftersom huvudattraktionen var Mahabodhitemplet :)

Gigantisk Buddhastaty som var vårt första mål på lördagsmorgonen.

Lördagen tillbringades till största delen i en bil. Först åkte vi ett par timmar för att ta oss till det bergsområde där Buddha levde en del av sitt liv i askes. Där fick vi klättra runt bland klipporna och besöka sex av de nio grottor där han bott. Inga ormar såg vi, men väl en arg apa, massa militärer och en fladdermus :)

Här är ingången till en av grottorna. Grinden är till för att hålla luffare och vandaler ute...

Här är en liten del av omgivande natur. Torrt landskap med massa klippor och små berg.
Militären hade nåt träningscamp eller liknande där så det var militärer överallt. Efter några timmars klättrande och världens minsta kopp chai var det dags för åtta timmars bilresa hem. Sov inte hela resan... men det var inte långt undan :) Vid 21-tiden kom vi hem och då orkade vi inte hitta på så mycket. Vilket var lite synd då det pågick en festival på ghaten med musik och dansframträdanden. Kollade lite från taket innan läggdags istället.

Idag är det pokerturnering hela dagen. Men det är faktiskt söndag idag och då får man vara ledig från studierna :P

Missa inte inlägget nedan om veckans övriga eskapader! :)

2 kommentarer:

  1. hej gumman. fatta va arg ja blev på mig själv för att ja inte svarade när du ringde.. kännde ju inte igen nr å fick för mig de va radiotjänst lr nått annat kul.. :( jaja, nästa gång svarar ja oavsett vilket nr de e. Tack iaf för smset :) Hoppas allt e bra. Puss på dig söt!

    SvaraRadera
  2. Väntar med spänning på en update nu, vännen! Saknar dig som tusan. Du får aldrig vara borta så här länge i stöten igen. Puss.

    SvaraRadera